Denmark flag

Velkommen til den officielle hjemmeside

 

SAŠA MILIVOJEV

DANSK

 

 

 

Saša Milivojev er en berømt forfatter, digter, journalist og politisk analytiker... En af de mest læste klummeskribenter i Serbien, han er forfatter til fem bøger og adskillige klummer udgivet i forskellige dagblade.Saša Milivojev Han er forfatter til romanen “Drengen fra det Gule Hus” og politiske taler. Hans arbejde er blevet oversat til omkring tyve sprog over hele verden.

Milivojev blev født i 1986 i Zrenjanin (SFRJ, Serbien), hvor han dyrkede sine mange talenter i Musikgymnasiet. Han plejede at synge i “Kong David” Oratoriet af Arthur Honegger i Arad Filharmoniske Orkester, Rumænien. Efter ti års nydelse af musik vendte Milivojev sig mod Det Filologiske Fakultet ved Beograd Universitet, hvor han er en succesfuld studerende i det serbiske sprog og litteratur. Han er forfatter til fire digtsamlinger: “Tajna iza Uzdaha” (“Hemmeligheden bag et Suk”, 2006); “Prvi Put” (“Første Gang”, 2008); “Kad Svitac Odleti” (“Når Ildfluen Flyver Væk”, på serbisk, engelsk og arabisk, 2010); “Svetski bol (“Verdens Smerte”, på engelsk, serbisk og arabisk), og en roman med titlen “Dečak iz Žute Kuće” (“Drengen fra det Gule Hus”). Han er en af forfatterne til bogen “Ljubavni recePat” (2010). Han har modtaget mange priser, og hans digte er inkluderet i flere digtantologier, herunder “Panonski Galeb” (“Mågen fra Pannonia”) Vol. XIX, “Rudnička Vrela” (“Rudnik Kilder”) Vol. XIX, “Garavi Sokak” (“Sodede Gyde”) Vol. XIX, etc. Som medlem af Foreningen af Poeter i Serbien “Poesi SRB”, modtog han prisen “Årets Digt 2021” for digtet “Verdens Smerte”. Sašas vers blev udgivet i bogen "Arvegods 2012" af Foreningen af Serbiske Forfattere i Schweiz.

Siden 2008 har Milivojev arbejdet som bidragyder til “Pogledi” klummen i Politika avisen, og fra 2009 har han skrevet klummer i Pravda avisen, der beskæftiger sig med analytisk og syntetisk forskning i serbisk folks nyere og nutidige historie. Optaget af emner om krigsforbrydelser er Milivojev blevet rost af mange, men også kritiseret af enkeltpersoner, der ikke deler hans politiske synspunkter og som ofte anklager ham for at manipulere læserskaren og sprede “hadtale”. I 2009 var Milivojevs tekster blevet trykt i omkring 3 millioner eksemplarer i forskellige dagblade. Han var en af de mest læste klummeskribenter i Serbien i 2008 og 2009 og offer for forskellige politiske manipulationer. Fra skyggen påvirkede han meget vigtige beslutninger i det politiske lederskab. Hans ideer bliver stjålet af politikere og hemmelige tjenester via SMS. For eksempel er Mr. Saša Milivojev skaberen af ideen om politisk tørstestrejke og professionel ødelægger af ratings. Han er engageret i politisk dramaturgi, både i litteraturen og i virkeligheden.

Hans poetiske præstationer er blevet introduceret for Beograd-publikummet to gange, i Etnografisk Museum, i samarbejde med berømte serbiske kunstnere som: Isidora Bjelica, Ivana Žigon, Jelena Žigon, Daliborka Stojšić, Eva Ras, Danijel Pavlović, Žiza Stojanović, Zlata Numanagić, Branka Veselinović. Hans poesi blev reciteret af kendte skuespillerinder Svetlana Bojković, Ruzica Sokić, Danica Aćimac, Snežana Savic, Suzana Mančić osv. Gennem deres samarbejde er denne unge forfatter også blevet støttet af Olja Ivanjicki, Zdravko Šotra og Marko Novaković. Journalisten og forfatteren Rada Saratlić talte offentligt om Sašas poesi i begyndelsen af hans karriere, da han var protegé af teaterkritikeren og litteraturkritikeren Jovan Ćirilov. Journalisten Olga Stojanović skrev en anmeldelse af hans roman Drengen fra det Gule Hus, som blev udgivet i Litteratur Tidsskriftet for Foreningen af Serbiske Forfattere.

Han præsenterede de første eksemplarer af digtsamlingen Når Ildfluen Flyver Væk på serbisk, engelsk og arabisk til akademikeren Vladeta Jerotić, Beograds mufti Muhamed Jusufspahić og Aleksandar Vučić. Som digter og journalist blev han set i diplomatiske kredse, som gæst i ambassader i Beograd.

De første eksemplarer af den chokerende roman “Drengen fra det Gule Hus” - blev foræret i 2012 af forfatteren Saša Milivojev til serbiske politikere: til premierministeren og politiministeren Ivica Dačić; til Serbiens præsident Tomislav Nikolić; også til Nenad Čanak, Milanka Karić, Oliver Dulić... Den russiske ambassadør i Serbien Aleksandar Konuzin, Jelena Guskova, prof. PhD Rade Božović og PhD Nebojsa Pajkić, fik også hans bog. Den legendariske generalløjtnant for Jugoslavisk Folkearme Stevan Mirković kom for at møde den unge forfatter på Kalemegdan i anledning af overdragelsen af romanen. Saša Milivojev gav også en kopi til en dommer ved Belgiens offentlige anklagemyndighed...

Selvom kun 200 eksemplarer blev trykt for forfatterens regning, en litteraturstuderende, blev romanen "Drengen fra det Gule Hus" bredt omtalt over hele verden i 2012. Læsere og diplomatiske kredse over hele verden blev chokerede. Timur Blohin og Jovana Vukotić er de vigtigste journalister nævnt i Saša Milivojevs biografi, fordi han opnåede verdensomspændende mediesucces gennem deres samarbejde. Hans interview givet til RUSLANDS STEMME blev oversat til engelsk, portugisisk, spansk, arabisk, tysk, polsk, russisk, fransk, serbisk, albansk, tyrkisk, ungarsk, makedonsk... og offentliggjort i den brasilianske presse, i Somalia, på forsiden af Toronto Aviser, derefter i fremtrædende medier som: The Oslo Times; Ukrainian Telegraph; Armenia Today; Radio Television of Republic of Srpska; Barometer (Kirgisistan); Bota Sot (Albanien), Glas Srpske; Rajoni Press (albansk Information Agency); Ukrainian Phrase; Pravda og Blic (Serbien); Gazeta Shqiptare, Srna (Information Agency of Republic of Srpska); Lajme Shqip (Albanien); Dal (Hviderusland), Beauty and Health (Serbien); Press Online (BiH); News Meeting (Tyrkiet); Franco da Rocca News; Ruskije Novosti... Interviewet blev offentliggjort på utallige internetportaler og i aviser over hele verden og blev også samlet op af Vatikanet. Pave Benedict XVI talte derefter til verden mod handel med menneskelige organer.

Han har sine poetiske fans over hele verden. Kairo-læserne blev introduceret til hans poesi i maj 2010 af hans bog "Når Ildfluen Flyver Væk", mens han var til stede ved forskellige litterære sammenkomster, hvor berømte forfattere talte om ham: Soha Zaky, Mohamed Rafie og Alaa Al Aswany (en af verdens mest berømte forfattere, en grundlægger af den oppositionelle og politiske bevægelse “Kifaya”).

I Saudi-Arabien skriver journalisterne om hans kærlighed til Gud; i egyptiske aviser (Al Akhbar og Shashati) nævnes Saša Milivojev som en forfatter af mystisk flugt og meditation.

Han indspillede fire sange i studiet, i samarbejde med heavy-metal gruppen "Alogija", han sang sine egne sange.

I 2015 tweetede Dubai Press Club et foto af Sasha Milivoyev og en tekst på arabisk, hvor han blev omtalt som "en af de mest fremtrædende klummeskribenter i verden."

Med sin digtsamling på engelsk og arabisk rejste han til Indien, Bahrain, Nepal, Forenede Arabiske Emirater, Oman, Iran, Libanon, Jordan, Saudi-Arabien, Qatar, Kuwait, Marokko, Egypten, Tyrkiet, Tjekkiet, Bulgarien, Grækenland, Italien, Pakistan, Kenya, Tanzania, Tyskland, Aserbajdsjan, Kasakhstan, Slovenien, Slovakiet, Montenegro, Sri Lanka, Rumænien, Ungarn, Frankrig, Kroatien, BiH, Etiopien, Maldiverne...

I 2020 offentliggjorde det anerkendte egyptiske magasin Horreyati hans interview på arabisk samt digtet "Verdens Smerte". Og en af de mest fremtrædende og førende dagblade i Egypten, Al Dustour, offentliggjorde tre af hans digte på arabisk, oplaget blev trykt i en halv million eksemplarer.

I 2021 blev hans interview offentliggjort under titlen "Hvor er den serbiske Byron blevet af? Sasha Milivoyev eksklusivt fra Dubai". i kolonnen "Berømte" i dagbladet ALO (Alo.ba). Den berømte forfatter Isidora Bjelica udråbte Milivojev som "den serbiske Byron" for længe siden.

I udgaven den 31. januar 2021 offentliggjorde det serbiske Orange Star Magazine i Holland hans foto på forsiden og et interview under titlen "Saša Milivojev - Forbudt, men stadig succesfuld!"

I oktober 2021 var tv-stjernen Suzana Mančić vært for Saša Milivojev i sit tv-program Suzanin izbor. Programmet blev udsendt på flere kabel-tv-kanaler i Serbien og regionen.

Han er blevet slettet og forbudt fra Wikipedia på alle sprog, ingen kan oprette en artikel under hans navn på noget sprog.

I 2022 optrådte hans fotografi, et avisudklip, et interview som forfatteren gav til dagbladet Pravda i 2009 angående romanen Drengen fra det Gule Hus, igen på Segodnya Today-portalen for SB Belarusian Television.

I august 2023 optrådte forfatteren i morgenprogrammet på Informer Television i Serbien og chokerede seerne med historier om det Gule Hus.

Saša Milivojev modtog et certifikat fra Kulturministeriet i De Forenede Arabiske Emirater som en betydelig forfatter og en livstidsopholdstilladelse, Golden ID. Siden 2023 har han officielt været bosiddende i Dubai.

Saša Milivojev er barnebarn af scene-, tv- og filmskuespillerinden Danica Aćimac.

Som en konsekvens har Saša Milivojev haft store problemer med diskrimination i de serbiske medier, men det er ubestrideligt, at han efterlader et uudsletteligt præg med sit navn og fotos, der straks genkendes i Serbien med hans udgivne titler, der endda bruges i krydsord...

 

 

 

Oversat af en robot

🤖

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.sasamilivojev.com

Saša Milivojev © Alle rettigheder forbeholdes