Benvingut al lloc web oficial

 

 

SAŠA MILIVOJEV

Catalonia flag

 

CATALÀ

 

 

Saša Milivojev (en ciríl·lic serbi: Саша Миливојев) és un famós escriptor, poeta, novel·lista, periodista, columnista i analista polític... Un dels columnistes més llegits a Sèrbia, és l'autor de cinc llibres, i nombroses columnes publicades en diversos diaris. És l'autor de la novel·la “El noi de la casa groga” i de discursos polítics. La seva obra ha estat traduïda a una vintena de llengües arreu del món.

Saša MilivojevMilivojev va néixer l'any 1986 a Zrenjanin (SFRJ, Sèrbia), on va cultivar els seus múltiples talents al Gymnasium de Música. Solia cantar a l'oratori “King David” d'Arthur Honegger a l'Orquestra Filharmònica d'Arad, Romania. Després de deu anys gaudint de la música, Milivojev es va dirigir cap a la Facultat de Filologia de la Universitat de Belgrad, on és un estudiant reeixit de Llengua i Literatura Sèrbia. És l'autor de quatre col·leccions de poemes: “Tajna iza Uzdaha” (“El secret darrere d'un sospir”, publicat el 2006 per Narodna Knjiga, Belgrad); “Prvi Put” (“La primera vegada”, publicat el 2008 per Kulturno-Prosvetna Zajednica, Kruševac, 2008); “Kad Svitac Odleti” (“Quan la lluerna se'n va”, en serbi, anglès i àrab, Filip Višnjić, Belgrad, 2010); “Svetski bol” (“El dolor del món”, en anglès, serbi i àrab), i una novel·la titulada “Dečak iz Žute Kuće” (“El noi de la casa groga”). És un dels autors del llibre “Ljubavni recePat” (Kulturno-Prosvetna Zajednica, Kruševac, 2010). Ha rebut nombrosos premis, i els seus poemes estan inclosos en diverses antologies de poesia, incloent “Panonski Galeb XIX” (“La gavina de Pannonia”), “Rudnička Vrela XIX” (“Les fonts de Rudnik”), “Garavi Sokak XIX” (“El carreró fumat”), etc. Com a membre de l'Associació de Poetes de Sèrbia “Poesia SRB”, va rebre el premi “Poema de l'any 2021” pel poema “El dolor del món”. Els versos de Saša es van publicar en el llibre "Bequests 2012" de l'Associació d'Escriptors Serbis de Suïssa.

Des del 2008, Milivojev ha treballat com a col·laborador de la columna “Pogledi” del diari Politika, i des del 2009 ha estat escrivint columnes al diari Pravda, tractant temes d'investigació analítica i sintètica de la història recent i contemporània del poble serbi. Preocupat per temes de crims de guerra, Milivojev ha estat elogiat per molts, però també criticat per individus que no comparteixen les seves opinions polítiques i que sovint l'acusen de manipular els lectors i difondre “discursos d'odi”. Fins al 2009, els textos de Milivojev havien estat impresos en uns 3 milions d'exemplars en diversos diaris. Va ser un dels columnistes més llegits a Sèrbia el 2008 i el 2009, i víctima de diverses manipulacions polítiques. Des de l'ombra, va influir en decisions molt importants del lideratge polític. Les seves idees són robades per polítics i serveis secrets via SMS. Per exemple, el Sr. Saša Milivojev és el creador de la idea de la vaga de set polític i destructor professional de reputacions. Està compromès en la dramaturgia política, tant en literatura com en realitat.

Els seus èxits poètics han estat introduïts al públic de Belgrad dues vegades, al Museu Etnogràfic, en col·laboració amb famosos artistes serbis com: Isidora Bjelica, Ivana Žigon, Jelena Žigon, Daliborka Stojšić, Eva Ras, Danijel Pavlović, Žiza Stojanović, Zlata Numanagić, Branka Veselinović. La seva poesia va ser recitada per conegudes actrius com Svetlana Bojković, Ruzica Sokić, Danica Aćimac, Snežana Savić, Suzana Mančić, etc. Amb la seva col·laboració mútua, aquest jove autor també ha estat recolzat per Olja Ivanjicki, Zdravko Šotra i Marko Novaković. La periodista i escriptora Rada Saratlić va parlar públicament sobre la poesia de Saša al començament de la seva carrera, quan era protegit del crític teatral i literari Jovan Ćirilov. La periodista Olga Stojanović va escriure una ressenya per a la seva novel·la El noi de la casa groga, que va ser publicada a la Revista Literària de l'Associació d'Escriptors Serbis.

Va presentar els primers exemplars de la col·lecció de poemes Quan la lluerna se'n va serbi, anglès i àrab a l'acadèmic Vladeta Jerotić, al muftí de Belgrad Muhamed Jusufspahić, i a Aleksandar Vučić. Com a poeta i periodista, va ser vist en cercles diplomàtics, com a convidat en ambaixades a Belgrad.

Els primers exemplars de la impactant novel·la “El noi de la casa groga” - van ser regalats l'any 2012 per l'autor Saša Milivojev a polítics serbis: al primer ministre i ministre de policia Ivica Dačić; al president de Sèrbia Tomislav Nikolić; també a Nenad Čanak, Milanka Karić, Oliver Dulić... L'ambaixador rus a Sèrbia Aleksandar Konuzin, Jelena Guskova, el prof. PhD Rade Božović i el PhD Nebojsa Pajkić, també van rebre el seu llibre. El llegendari Tinent General de l'Exèrcit Popular Iugoslau Stevan Mirković va venir a conèixer el jove autor a Kalemegdan amb motiu de l'entrega de la novel·la. Saša Milivojev també va donar una còpia a un jutge de la Fiscalia Pública de Bèlgica...

Tot i que només es van imprimir 200 exemplars a costa de l'autor, un estudiant de literatura, la novel·la "El noi de la casa groga" va ser àmpliament reportada arreu del món el 2012. Lectors i cercles diplomàtics de tot el món van quedar impactats. Timur Blohin i Jovana Vukotić són els periodistes més importants esmentats a la biografia de Saša Milivojev, perquè va aconseguir èxit mediàtic mundial a través de la seva col·laboració. La seva entrevista a LA VEU DE RÚSSIA va ser traduïda a l'anglès, portuguès, espanyol, àrab, alemany, polonès, rus, francès, serbi, albanès, turc, hongarès, macedoni... i publicada a la premsa brasilera, a Somàlia, a la portada dels diaris de Toronto, després en mitjans prominents com: The Oslo Times; Telegraph Ucraïnès; Armènia Today; Radio Televisió de la República de Srpska; Barometer (Kirguizistan); Bota Sot (Albània), Glas Srpske; Rajoni Press (Agència d'Informació Albanesa); Ukrainian Phrase; Pravda i Blic (Sèrbia); Gazeta Shqiptare, Srna (Agència d'Informació de la República de Srpska); Lajme Shqip (Albània); Dal (Belorús), Beauty and Health (Sèrbia); Press Online (BiH); News Meeting (Turquia); Franco da Rocca News; Ruskije Novosti... L'entrevista es va publicar en innumerables portals d'internet i en diaris arreu del món, i també va ser recollida pel Vaticà. Posteriorment, el Papa Benet XVI va parlar al món contra el tràfic d'òrgans humans.

Té els seus seguidors poètics arreu del món. El públic lector del Caire va conèixer la seva poesia el maig de 2010, amb el seu llibre "Quan la lluerna se'n va", mentre assistia a diverses reunions literàries on escriptors famosos parlaven d'ell: Soha Zaky, Mohamed Rafie i Alaa Al Aswany (un dels escriptors més famosos del món, fundador del moviment oposicional i polític “Kifaya”).

A l'Aràbia Saudita, els periodistes escriuen sobre el seu amor per Déu; als diaris egipcis (Al Akhbar i Shashati), Saša Milivojev és mencionat com un escriptor de vol místico i meditació.

Va gravar quatre cançons a l'estudi, en col·laboració amb el grup de heavy-metal "Alogija", va cantar les seves pròpies cançons.

L'any 2015, el Dubai Press Club va tuitejar una foto de Sasha Milivoyev i un text en àrab afirmant que era "un dels columnistes més destacats del món."

Amb el seu llibre de poesia en anglès i àrab, va viatjar a l'Índia, Bahrain, Nepal, Emirats Àrabs Units, Oman, Iran, Líban, Jordània, Aràbia Saudita, Qatar, Kuwait, Marroc, Egipte, Turquia, República Txeca, Bulgària, Grècia, Itàlia, Pakistan, Kenya, Tanzània, Alemanya, Azerbaidjan, Kazakhstan, Eslovènia, Eslovàquia, Montenegro, Sri Lanka, Romania, Hongria, França, Croàcia, BiH, Etiòpia, Maldives...

L'any 2020, la prestigiosa revista egípcia Horreyati va publicar la seva entrevista en àrab així com el poema El dolor del món. I un dels diaris més destacats d'Egipte, Al Dustour, va publicar tres dels seus poemes en àrab, l'edició es va imprimir en mig milió d'exemplars.

L'any 2021, la seva entrevista es va publicar sota el títol "On ha anat el Byron serbi? Sasha Milivoyev exclusivament des de Dubai". a la columna "Famosos" del diari ALO (Alo.ba). La famosa escriptora Isidora Bjelica va proclamar Milivojev com el "Byron serbi" fa molt de temps.

En l'edició del 31 de gener de 2021, la revista Serbian Orange Star Magazine als Països Baixos va publicar la seva foto a la portada i una entrevista sota el títol "Saša Milivojev - Prohibit, però encara reeixit!"

L'octubre de 2021, la estrella de la televisió Suzana Mančić va acollir Saša Milivojev al seu programa de televisió Suzanin izbor. El programa es va emetre en diversos canals de televisió per cable a Sèrbia i la regió.

Ha estat eliminat i prohibit de Wikipedia en totes les llengües, ningú pot crear un article sota el seu nom en cap llengua.

L'any 2022, la seva fotografia, un retall de diari, una entrevista que l'autor va donar al diari Pravda el 2009 sobre la novel·la El noi de la casa groga van aparèixer novament al portal Segodnya Today de la televisió bielorussa SB.

A l'agost de 2023, l'autor va aparèixer al programa matinal de la Informer Television a Sèrbia i va sorprendre els espectadors amb històries sobre la Casa Groga.

Saša Milivojev va rebre un certificat del Ministeri de Cultura dels Emirats Àrabs Units com a autor destacat i un permís de residència de per vida, Golden ID. Des del 2023, és oficialment resident a Dubai.

Saša Milivojev és el nét de l'actriu de teatre, televisió i cinema Danica Aćimac.

Com a conseqüència, Saša Milivojev ha tingut grans problemes amb la discriminació als mitjans de comunicació serbis, però és innegable que deixa una empremta inesborrable amb el seu nom i fotos instantàniament reconegudes a Sèrbia amb els seus títols publicats fins i tot utilitzats en mots encreuats...

 

 

 

Traduït per un robot

🤖

 

 

 

 

 

 

 

SAŠA MILIVOJEV: LA VIQUIPÈDIA ÉS UNA XARXA D'ODI I MALDAT

 

 

 

 

 

 

 

 

www.sasamilivojev.com

Saša Milivojev © Tots els drets reservats