Добре дошли в официалния уебсайт

САША МИЛИВОЙЕВ

 

БЪЛГАРСКИ
Bulgaria flag

 

Саша Миливоев - Saša Milivojev

Саша Миливойев (сръбски: Saša Milivojev, роден на 19 април 1986 г. в Зренянин) е сръбски писател, поет и журналист, колумнист.

Той е един от най-четените колумнисти в Сърбия, автор на пет книги и множество колони, публикувани в различни ежедневници.

Автор е на романа „Момчето от жълтата къща“ и на политически речи. Неговите творби са преведени на около двадесет езика.

От 2008 Миливойев пише за рубриката „Възгледи“ във всекидневник „Политика“, а от 2009 г. за рубрики за вестник „Правда“. До 2009 г. неговите текстове са публикувани в 3 милиона екземпляра в различни вестници.

Неговите поетични постижения, в сътрудничество с известни сръбски художници, на два пъти са представени пред публика в Белград, в Етнографския музей.

Читатели от Кайро се запознават с поезията му през май 2010 г. С книгата „When the Firefly is gone“. Той присъства на различни литературни срещи.

В Саудитска Арабия журналистите пишат за любовта му към Бог; в египетските вестници (Ал Ахбар и Шашати) Саша Миливойев се споменава като писател на мистично лято и медитация.

 

 

 

English

 

 

 

 

 

www.sasamilivojev.com

Саша Миливойев © 2022 - Всички права запазени